gastronóm 11. júla 2017 K receptu
Nenechajte sa zmiasť slovom „marinara“ v názve: falošný priateľ tohto klasického prekladateľa nemá nič spoločné s morom a morskými živočíchmi – je to len paradajková omáčka so zeleninou.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 25 minOmáčka, dresingVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 guľky mozzarelly 400 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 8 strúčikov cesnaku 1 veľká vetvička bazalky 4–5 polievkových lyžíc. l. olivový olej 2 štipky sušené oregano soľ, čerstvo mleté čierne korenie ciabatta na servírovanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 200°C. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na panvici rozohrejeme olej s cesnakom a soľou a trochu opražíme.
Krok 2
Pridajte oregano a nakrájané paradajky. Obal paradajok opláchneme asi 1 šálkou studenej vody a nalejeme do omáčky. Na omáčku položte bazalku, priveďte do varu, utopte ju a varte na stredne vysokej teplote 15 minút.
Krok 3
Vyberte bazalku, nalejte omáčku do krásneho pekáča, pridajte korenie, soľ, pridajte mozzarellu nalámanú ručne na kúsky a vložte do rúry na 5-7 minút, kým sa mozzarella neroztopí. Podávame s plátkami ciabatty.