gastronóm 8. júla 2017 K receptu
Involtini znamená v taliančine „zabalené“. Chudý zubáč sa hodí k bohatej slaninke a voňavej šalvii.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 40 minObčerstvenieVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ500 g filet zo šťuka 400 g tenkých pásikov slaniny 1 zväzok čerstvej šalvie alebo bazalky 100 g parmezánu olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie 300 g cherry paradajok na servírovanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Namočte špáradlá do teplej vody aspoň na 15 minút. Nakrájajte zubáča na tenké vrstvy a každú z nich hranou dlane veľmi jemne porazte na hrúbku 2-3 mm cez dvakrát preloženú fóliu. Nakrájajte na kúsky približne 6 x 10 cm, dochuťte soľou a korením.
Krok 2
Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle. Odstráňte stonky zo šalvie, nebudú potrebné. Pásiky slaniny (alebo pancetty) prekrojíme priečne na polovicu.
Krok 3
Na pracovnú dosku položte kúsok slaniny, na ňu list šalvie alebo bazalky a navrch kúsok ryby. Posypeme parmezánom a zvinieme do rolády. Zaistite špáradlom.
Krok 4
Keď sú všetky rolky involtini hotové, zohrejte olej vo veľkej panvici. Závitky rýchlo opečte po dávkach do zlatista zo všetkých strán.
Krok 5
Involtini vložíme do pekáča spolu s cherry paradajkami (cherry paradajky vopred pokvapkáme olejom) a vložíme na 10 minút do rúry predhriatej na 170°C. Podávajte horúce.