Jahňací krk v suchej placke so škoricou

Pavel Mišakov 1. mája 2015 K receptu

Originálne a chutné jedlo. Vyzerá to ako burrito, ale nie je. Je to v podstate jednoduché na prípravu, len veľa krokov, snažte sa nezmiasť.

zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 10 minPraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieHlavný chodVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUvoda – 1 pohár múky – 3 poháre (misky) ocot – 1 ČL parmezánu – 1-2 ČL jahňacieho krku – pol pohára (myslím 50 gramov) paradajka – polovica šalátu – 1 list smotany (najlepšie mastnej) – 1/3 šálky kešu oriešky – 4-5 orieškov škorica – 2/3 ČL soli – 2 štipky obyčajný list papiera Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

V nádobe zmiešame vodu, múku, ocot a 1 štipku soli a vymiesime cesto.

Krok 2

Cesto by malo vyzerať takto. V prípade potreby pridajte múku. Mimochodom, cesta bude veľa, asi 15 porcií. Vyrobiť cesto len na jednu porciu je mimoriadne náročné, keďže zmiešať kvapku vody s 3 kvapkami múky nie je jednoduchá záležitosť.

Krok 3

Odtrhneme kúsok.

Krok 4

Z tohto kúska urobíme malý koláčik.

Krok 5

Žemľu rozvaľkáme na placku.

Krok 6

Smažte bninchik na horúcom sporáku po dobu 15 sekúnd na každej strane dvakrát, to znamená, že ho budete musieť otočiť 3-4 krát.

Krok 7

Hotovú palacinku položte na tanier a posypte parmezánom (neroztopí sa, tu ide hlavne o rovnomerné posypanie a je to).

Krok 8

Nakrájajte paradajku a natrhajte list šalátu.

Krok 9

Mäso opečieme a osolíme. Vyprážajte, ako chcete, na tom nezáleží.

Krok 10

Hotové mäso položíme na palacinku. Nechajte panvicu s tukom na vysokej teplote.

Krok 11

Nalejte smotanu do horúcej panvice, kde sa práve vyprážalo jahňacie mäso.

Krok 12

Smotanu smažíme asi 1-2 minúty, kým nezačne takto bublať.

Krok 13

Na mäso poukladáme kúsky paradajok.

Krok 14

Nalejte smotanu z panvice. A pridajte orechy a škoricu (na fotke to nie je vidieť). Pozdĺž mäsa rovnomerne posypeme škoricou. Orechy je lepšie nalámať na malé kúsky, aby sa dali ľahšie žuť.

Krok 15

Celé to prikryjeme listom šalátu (natrhaným alebo nasekaným… alebo aj celým).

Krok 16

Položte palacinku s celým obsahom na kus papiera. Palacinku zabaľte dookola, alebo z troch strán. Zhora obalte papier, buď zo všetkých strán, alebo z jednej strany.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Jedlo je veľmi kalorické, takže z jahňacieho mäsa môžete odrezať tuk (je to škoda, pretože jahňací tuk je veľmi chutný) a môžete použiť menej mastnú smotanu.

UŽITOČNÉ RADY

Menej mäsa môžete nakrájať na menšie kúsky, palacinka sa potom oveľa ľahšie obalí. Alebo môžete urobiť väčšiu palacinku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik