Pavel Mišakov 1. mája 2015 K receptu
Originálne a chutné jedlo. Vyzerá to ako burrito, ale nie je. Je to v podstate jednoduché na prípravu, len veľa krokov, snažte sa nezmiasť.
zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 10 minPraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieHlavný chodVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUvoda – 1 pohár múky – 3 poháre (misky) ocot – 1 ČL parmezánu – 1-2 ČL jahňacieho krku – pol pohára (myslím 50 gramov) paradajka – polovica šalátu – 1 list smotany (najlepšie mastnej) – 1/3 šálky kešu oriešky – 4-5 orieškov škorica – 2/3 ČL soli – 2 štipky obyčajný list papiera Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
V nádobe zmiešame vodu, múku, ocot a 1 štipku soli a vymiesime cesto.
Krok 2
Cesto by malo vyzerať takto. V prípade potreby pridajte múku. Mimochodom, cesta bude veľa, asi 15 porcií. Vyrobiť cesto len na jednu porciu je mimoriadne náročné, keďže zmiešať kvapku vody s 3 kvapkami múky nie je jednoduchá záležitosť.
Krok 3
Odtrhneme kúsok.
Krok 4
Z tohto kúska urobíme malý koláčik.
Krok 5
Žemľu rozvaľkáme na placku.
Krok 6
Smažte bninchik na horúcom sporáku po dobu 15 sekúnd na každej strane dvakrát, to znamená, že ho budete musieť otočiť 3-4 krát.
Krok 7
Hotovú palacinku položte na tanier a posypte parmezánom (neroztopí sa, tu ide hlavne o rovnomerné posypanie a je to).
Krok 8
Nakrájajte paradajku a natrhajte list šalátu.
Krok 9
Mäso opečieme a osolíme. Vyprážajte, ako chcete, na tom nezáleží.
Krok 10
Hotové mäso položíme na palacinku. Nechajte panvicu s tukom na vysokej teplote.
Krok 11
Nalejte smotanu do horúcej panvice, kde sa práve vyprážalo jahňacie mäso.
Krok 12
Smotanu smažíme asi 1-2 minúty, kým nezačne takto bublať.
Krok 13
Na mäso poukladáme kúsky paradajok.
Krok 14
Nalejte smotanu z panvice. A pridajte orechy a škoricu (na fotke to nie je vidieť). Pozdĺž mäsa rovnomerne posypeme škoricou. Orechy je lepšie nalámať na malé kúsky, aby sa dali ľahšie žuť.
Krok 15
Celé to prikryjeme listom šalátu (natrhaným alebo nasekaným… alebo aj celým).
Krok 16
Položte palacinku s celým obsahom na kus papiera. Palacinku zabaľte dookola, alebo z troch strán. Zhora obalte papier, buď zo všetkých strán, alebo z jednej strany.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Jedlo je veľmi kalorické, takže z jahňacieho mäsa môžete odrezať tuk (je to škoda, pretože jahňací tuk je veľmi chutný) a môžete použiť menej mastnú smotanu.
UŽITOČNÉ RADY
Menej mäsa môžete nakrájať na menšie kúsky, palacinka sa potom oveľa ľahšie obalí. Alebo môžete urobiť väčšiu palacinku.