Konzervovaný šťavel

Konzervovaný šťavel

gastronóm 31. augusta 2015Konzervovaný šťavel K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 12,67 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 1,00 g/0,20 g/1,93KonzervovanieVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 3 PORCIE1 kg čerstvých listov šťavela 1 lyžička. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Namočte šťavel do studenej vody a nechajte 30 minút. Potom dôkladne opláchnite pod tečúcou studenou vodou, roztriedte a odstráňte suché a pokazené listy.

Krok 2

Poháre a viečka sterilizujte 10 minút. Listy šťavela a mladé stonky nakrájajte na stredne veľké kúsky. Šťavel dáme do pohára a zalejeme vriacou vodou. Ak chcete zabrániť prasknutiu nádoby, vložte do nej polievkovú lyžicu.

Krok 3

Potom, čo vzduchové bubliny vyjdú z nádoby, pridajte vodu do hrdla nádoby a uzavrite ju železným vekom. Otočte nádobu hore dnom a skontrolujte tesnosť. Potom nádobu prikryte prikrývkou a nechajte ju v tejto polohe, kým úplne nevychladne. Umiestnite na tmavé miesto na uskladnenie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik