gastronóm 22. júna 2017 K receptu
Elegantný šalát v stredomorskom štýle s morskými plodmi. Za sýtosť je zodpovedná bageta, ktorú možno nahradiť akýmkoľvek čerstvým dedinským chlebom.
zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 30 minŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ2 hlávky rímskeho (alebo ľadového) šalátu 5-6 stredne sladkých paradajok 2 veľké citróny a 1 malý 32 surových tigrích kreviet (bez hláv) 1 veľká francúzska bageta a čerstvo mleté čierne korenieNa tankovanie:1/4 lyžičky. mletá rasca 2 strúčiky cesnakové listy 3-4 vetvičky petržlenovej vňate 1-2 vetvičky čerstvého tymiánu 150 ml extra panenského olivového oleja Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Šalát umyte a osušte. Natrhajte na malé kúsky. Paradajky nakrájame na plátky. Veľké citróny nakrájajte diagonálne na 4 časti a smažte, kým sa nevytvoria čierne pruhy.
Krok 2
Krevety pokvapkáme olejom a grilujeme, raz otočíme. Mierne ochlaďte a odstráňte škrupinu.
Krok 3
Na výrobu crostini rozrežte bagetu pozdĺžne na polovicu a potom diagonálne. Rýchlo opečieme na grile, potrieme zeleným olejom, ktorý nám zostal z grilovanej zeleniny.
Krok 4
Urobte dresing: cesnak a soľ rozdrvte vo veľkej mažiari, pridajte nasekané bylinky a korenie, zo zmesi urobte pastu. Vytlačte zvyšný citrón. Bez toho, aby ste prestali miešať, postupne nalejte olej. Okoreníme a ihneď podávame s crostini.