gastronóm 7. júla 2018 K receptu
Mäsové struky sú domáce rezancové rolky s mäsovou plnkou, varené so zeleninovým vývarom a zeleninou. Je to výdatné, chutné a naozaj od srdca.
zložitosť: ľahko Kalórie: 480,03 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 16,63 g/29,66 g/35,95VareniePraženieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 veľká cibuľa 1 mäsitá paradajka rastlinný olej 300 g domáceho cesta na vaječné rezančeky 60 g masla 200 g mletého bravčového mäsa 1-1,2 l zeleninového vývaru čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu a blanšírované paradajky nakrájame nadrobno. Smažte v zohriatom rastlinnom oleji do zlatista, 3-4 minúty. Pečeň vyberieme dierovanou lyžicou.
Krok 2
Cesto rozvaľkajte na obdĺžnikovú vrstvu so šírkou 15 cm a hrúbkou 2 mm. Pomocou štetca ho potrieme rozpusteným maslom. Po celej ploche rozotrite tenkú vrstvu mletého mäsa a zviňte ho do pevnej rolky, pričom cesto preložte pozdĺž dlhšej strany.
Krok 3
Roládu nakrájajte na kúsky s hmotnosťou približne 40-50 g. Okraje na jednej strane zaštipnite, aby mäsová plnka nevytiekla. Strunky položte na panvicu v 2-3 vrstvách. Zalejeme vývarom. Kvapalina by mala úplne zakryť potrubia, pridať vyprážanie. Varte 10-12 minút. Na taniere poukladáme šúľance (po 3 ks) a pridáme vývar, v ktorom sa varili. Podávajte jedlo horúce.