Elena Nekrašová 6. mája 2015 K receptu
Tento recept ma veľmi zaujal, pretože je vyrobený rýchlo, z dostupných surovín a pani domáca ma ubezpečila, že uhorky v tejto omáčke nechutí ako dusené ani varené. Je to všetko pravda, napodiv, chuť a vôňa uhoriek sú úplne čerstvé.
zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 30 min Pridať. čas: 15 minGril/BBQMikrovlnná rúraPečenieNa grile, na grileDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 3 PORCIE3 filety lososa s kožnou soľou, mleté čierne korenie 2-3 polievkové lyžice. l. rastlinný olej bez zápachu 1 stredná uhorka 1 polievková lyžica. l. nesolené maslo 2 zelené cibule 2 polievkové lyžice. l. jemne nasekaný čerstvý kôpor 100 ml hustej smotany 2 lyžičky. citrónová šťava 0,5 lyžičky. cukorná tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru vyhrejeme na 230°C (alebo ako som to urobil ja – pod grilom v mikrovlnke). Na plech nalejte olej.
Krok 2
Filet z lososa opláchnite a osušte uterákom. Soľ a korenie podľa chuti.
Krok 3
Nakrájajte na porcie a uložte na plech kožou nahor. Vložte do rúry na 2-3 minúty. Vyberte z rúry, otočte a pečte ďalších 10 minút alebo kým nebude hotová.
Krok 4
Uhorku zbavíme šupky a nakrájame na plátky.
Krok 5
V hrnci rozpustíme maslo. Pridáme uhorky, zelenú cibuľku (nakrájanú nadrobno), soľ a korenie a dusíme 2-3 minúty. Pridáme kôpor, prilejeme smotanu (ja som použila 33%, ale nie menej ako 28%), citrónovú šťavu a cukor, dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
Krok 6
Podávajte ryby s touto úžasnou omáčkou.