Losos v uhorkovej omáčke

Elena Nekrašová 6. mája 2015 K receptu

Tento recept ma veľmi zaujal, pretože je vyrobený rýchlo, z dostupných surovín a pani domáca ma ubezpečila, že uhorky v tejto omáčke nechutí ako dusené ani varené. Je to všetko pravda, napodiv, chuť a vôňa uhoriek sú úplne čerstvé.

zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 30 min Pridať. čas: 15 minGril/BBQMikrovlnná rúraPečenieNa grile, na grileDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 3 PORCIE3 filety lososa s kožnou soľou, mleté ​​čierne korenie 2-3 polievkové lyžice. l. rastlinný olej bez zápachu 1 stredná uhorka 1 polievková lyžica. l. nesolené maslo 2 zelené cibule 2 polievkové lyžice. l. jemne nasekaný čerstvý kôpor 100 ml hustej smotany 2 lyžičky. citrónová šťava 0,5 lyžičky. cukorná tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru vyhrejeme na 230°C (alebo ako som to urobil ja – pod grilom v mikrovlnke). Na plech nalejte olej.

Krok 2

Filet z lososa opláchnite a osušte uterákom. Soľ a korenie podľa chuti.

Krok 3

Nakrájajte na porcie a uložte na plech kožou nahor. Vložte do rúry na 2-3 minúty. Vyberte z rúry, otočte a pečte ďalších 10 minút alebo kým nebude hotová.

Krok 4

Uhorku zbavíme šupky a nakrájame na plátky.

Krok 5

V hrnci rozpustíme maslo. Pridáme uhorky, zelenú cibuľku (nakrájanú nadrobno), soľ a korenie a dusíme 2-3 minúty. Pridáme kôpor, prilejeme smotanu (ja som použila 33%, ale nie menej ako 28%), citrónovú šťavu a cukor, dobre premiešame a odstavíme z ohňa.

Krok 6

Podávajte ryby s touto úžasnou omáčkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik