Archdialóg 12. mája 2015 K receptu
Chutné, uspokojujúce a zdravé jedlo pre tých, ktorí sledujú svoju postavu.
zložitosť: priemer Kalórie: 291,00 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 40 min Použité: 27,00 g/68,00 g/3,00RúraPraženiePečenieMorenietalianska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIEJahňacie rebierka 3 ks Univerzálna marináda 0,5 l Rastlinný olej 2 PL Soľ, korenie podľa chuti Mrkva 1 ks Uhorka 1 ks Reďkovka 2 ks stonkový zeler 2 ks avokádo 1/8 ks petržlen 5 g estragón 5 g váha bazalky 5 d Tabuľka RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jahňacie rebierka ponorte do univerzálnej marinády a vložte na 20 minút do chladničky.
Krok 2
Pred vyprážaním odstráňte z mäsa prebytočnú vlhkosť a marinádu. Marinované jahňacie mäso smažte 1-2 minúty na horúcej panvici s rastlinným olejom. Soľ a korenie podľa chuti.
Krok 3
Vyprážané mäso pečieme v rúre 6-8 minút pri teplote 200 stupňov. Pri podávaní pridajte soľ a korenie a ako prílohu – ľahký zeleninový šalát.
Krok 4
Recept na zeleninový šalát: Pomocou hospodára nakrájajte mrkvu, reďkovky, uhorku a stonkový zeler. Vložte ich do misky s ľadom a vodou a dajte na 20 minút do chladničky. Zvyšnú zeleninu a avokádo nakrájame na malé kocky.
Krok 5
Nasekajte petržlen, estragón, bazalku. Vychladnuté plátky zeleniny vytvarujte do lokní a šalát podávajte spolu s kockami zeleniny.
Krok 6
Zeleninu posypte bylinkami, posypte univerzálnou marinádou, soľou a korením.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Mäso marinujte v chladničke, takto sa nepokazí a bude lepšie nasýtené šťavou.
UŽITOČNÉ RADY
Ak chcete dať svojim plátkom zeleniny zaujímavý tvar, vložte ich do misky s vodou, prikryte ľadom a vložte na 20 minút do chladničky. Vďaka tomu budú chrumkavé a poddajné.