Melónový džem s banánmi
gastronóm 31. augusta 2015 K receptu
Aromatický melónový džem s banánmi, ktorý možno podávať ako dezert alebo použiť na prípravu pečiva a dezertov.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 hodKonzervovanieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg neošúpaného melónu 2 citróny 500 g banánov 800 g cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Melón ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložte kúsky melónu do hrnca, pridajte cukor a nechajte 10-12 hodín. Do zmesi pridajte šťavu z 1 citróna a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte 30 minút, pričom zbierajte penu.
Krok 2
Druhý citrón ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Banány ošúpeme a nakrájame. Do džemu pridáme ovocie a varíme, kým zmes nezhustne. Nalejte do čistých, sterilizovaných pohárov a uzavrite viečkami.