Mrazené broskyne

Mrazené broskyne

gastronóm 31. augusta 2015 K receptu

Mrazené broskyne sú skvelým spôsobom, ako si uchovať malý kúsok leta. Zmrazovanie je oveľa jednoduchšie ako príprava džemu, tento typ prípravy je vhodný aj pre veľmi zaneprázdnených ľudí. Mrazené broskyne sa môžu jesť ako samostatný dezert, stačí ich pomaly rozmraziť v chladničke. Tieto broskyne majú skutočnú chuť čerstvého ovocia, aké nezískate zo žiadneho pohára.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 3 hodinyPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIUzrelá, ale nie veľmi mäkká broskyňová citrónová šťava Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vložte broskyne do hrnca s vriacou vodou a blanšírujte 2 minúty. Ihneď preneste do misky so studenou vodou a potom na papierové obrúsky. Broskyne ošúpeme, zbavíme kôstky a nakrájame na plátky. Vložte broskyne do misy a pokvapkajte citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Jemne premiešame.

Krok 2

Plech na pečenie vhodný do mrazničky vysteľte potravinovou fóliou. Broskyne umiestnite na krátku vzdialenosť od seba. Vložte plech na pečenie do mrazničky na 2 hodiny. To sa robí tak, aby plátky broskýň nezmrzli v jednej hrudke, ale boli oddelené.

Krok 3

Odstráňte plech na pečenie a presuňte mrazené broskyne do vzduchotesného vrecka alebo nádoby.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik