gastronóm 21. december 2016 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodina 30 minútHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE5-6 ks. nite šafran olivový olej – 125 ml sladká zelená paprika – 0,5 ks zväzok petržlenu – 1 ks sladká paprika – 1 ČL ryža arborio – 75 g silných paradajok – 8 ks mletého čili klinček Tabuľka mier a mierok RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Z paradajok odrežte vršky a odložte ich nabok.
Krok 2
Jemne vyškrabte jadro do misky. Umyte zelenú papriku a nakrájajte ju veľmi jemne, odstráňte semená. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme nadrobno. Zrieďte šafran v 1 polievkovej lyžici. l. horúcu prevarenú vodu.
Krok 3
Nálev zo zelenej papriky, cesnaku, petržlenovej vňate a šafranu dáme do mixéra a rozmixujeme. Pridáme čili, papriku, jadrovníky paradajok a 100 ml oleja. Vyšľahajte na tekutú pastu.
Krok 4
Ryžu vložte do veľkej nádoby, nalejte pripravenú paradajkovú pastu, pridajte soľ, premiešajte a nechajte 30 minút za občasného miešania.
Krok 5
Paradajky položte na vymastený plech, rozdeľte medzi ne pripravenú plnku tak, aby nedosahovala až 0,5 cm. Uistite sa, že je v paradajkách dostatok tekutiny.
Krok 6
Prikryjeme odrezanými viečkami, potrieme zvyšným olejom a vložíme na 30 minút do rúry vyhriatej na 180°C. Ak sa paradajky začnú pripekať, znížime teplotu rúry na 160°C.