Peperonata

gastronóm 13. júla 2017 K receptu

Toto krásne slovo sa v Taliansku používa na označenie duseného mäsa z papriky, paradajok a cibule. Musí sa jesť za studena, pričom do hustej omáčky namáčame kúsky mäkkého chleba.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaPraženietalianska kuchyňaHlavný chodVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 stredné červené cibule 3 veľké sladké červené papriky 850 g zrelých mäsitých paradajok 2 strúčiky cesnaku 1 červená chilli paprička 1 ČL. sušené oregano olivový olej soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na pierka. Sladkú papriku ošúpeme od semienok a blán, nakrájame na prúžky široké 1 cm. Rozpálime panvicu s olivovým olejom a opražíme cibuľu do mäkka. Pridajte korenie a za stáleho miešania smažte 25 minút. na strednom ohni.

Krok 2

Položte paradajky na 3 minúty. vo vriacej vode, potom opláchnite studenou vodou a odstráňte kožu. Dužinu nakrájajte na stredné kocky. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Chilli papričku pozdĺžne rozrežte, zbavte semienok a nasekajte nadrobno.

Krok 3

Rozohrejte hlbokú panvicu alebo panvicu s olivovým olejom, pridajte cesnak a čili, varte do rozvoňania 1 minútu. Pridajte paradajky a varte 5 minút, potom znížte teplotu, pridajte oregano a duste ďalších 10 minút.

Krok 4

Opečené papriky preložíme do paradajkovej omáčky, pridáme soľ, korenie a dusíme 10 minút. Pred podávaním ochlaďte papriku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik