perzská jogurtová polievka

gastronóm 1. apríla 2015 K receptu

Na Balkáne a na Blízkom východe sú veľmi obľúbené studené a teplé polievky na báze jogurtu. Tento recept je zložením o niečo zložitejší ako známy bulharský tarator a celkovo nám chutí viac. Trochu ako biela okroshka. A aké skvelé hrozienka sa hodia k studenému jogurtu, zelenine a bylinkám!

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 min Pridať. čas: 3 hodinyŽiadna tepelná úpravaperzská kuchyňaVečerapolievkaINGREDIENCIE NA 4 PORCIE250 g hustého prírodného jogurtu 100 ml nízkotučnej smotany 1 dlhoplodá uhorka (alebo 3 malé) malá hrsť zlatých hrozienok 1 veľké vajce každý malý zväzok zelenej cibuľky, kôpru a petržlenu 1 pohár minerálnej vody ľad 1 ČL. semienka kôpru soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vajíčko uvaríme na tvrdo, ošúpeme a nadrobno nakrájame. Hrozienka namočíme na 10 minút do studenej vody, potom scedíme v cedníku a osušíme. Ak chcete, olúpte uhorku (ak sú semená príliš veľké, odstráňte ich). Dužinu nakrájajte na veľmi malé kocky.

Krok 2

Nakrájajte zelenú cibuľu, kôpor a petržlen. Bielu časť zelenej cibuľky osoľte a trochu roztlačte lyžičkou. Nasekané bylinky zmiešame s jogurtom, vzniknutú zmes zriedime smotanou.

Krok 3

Do jogurtovej zmesi pridajte nakrájanú uhorku a vajce, pridajte hrozienka a kocky ľadu, pre každého jednu. Dochuťte soľou, korením a kôprom rozdrveným medzi prstami.

Krok 4

Polievku zrieďte minerálnou vodou, zakryte fóliou a vložte do chladničky na 2-3 hodiny. Podávame studené v miskách alebo pohároch.

UŽITOČNÉ RADY

Ak chcete urobiť bulharský tarator, potom jemne nakrájajte alebo nastrúhajte pár veľkých uhoriek; V mažiari rozdrvíme 2-3 strúčiky cesnaku so soľou a malú hrsť ošúpaných vlašských orechov. Orechy a uhorky rozmixujeme, rozriedime asi 300 g hustého prírodného jogurtu, potom rozriedime studenou vodou a drveným ľadom na požadovanú konzistenciu. Podávame ochutené čerstvo mletým čiernym korením a bylinkami (mäta, kôpor, estragón, petržlenová vňať).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik