Náčelníci 6. júla 2018 K receptu
Ak ste priatelia, potom je to silné, ak je to burger, potom je to friendburger. Na čiernej žemli, s hovädzím rezňom a jemne taveným syrom, s majonézou a kečupom zo srdca. Možno to nie je najzdravšia možnosť občerstvenia, ale na špeciálnu príležitosť je to pravé.
zložitosť: ľahko Porcie: 1PraženieVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUčierna burgerová žemľa – 1 mleté kuracie mäso – 180 g syr čedar – 25 g domáca majonéza – 25 g kečup – 15 cibuľových gluk – 15 g paradajky – 30 g listový šalát – 15 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Čiernu žemľu prekrojíme na polovicu a osušíme na panvici.
Krok 2
Z mletého mäsa vytvorte kotletu a vložte ju do predhriatej panvice vymastenej rastlinným olejom. Smažíme z každej strany 4-5 minút, kým nie je kotleta zlatohnedá.
Krok 3
Na vrch karbonátky položte syr čedar, aby sa mierne roztopil.
Krok 4
Zostavíme burger: na spodok žemle dáme šalát, natrieme domácou majonézou, potom dáme paradajky, cibuľu, placku so syrom, natrieme kečupom a prikryjeme vrchnou časťou žemle.
MIMOchodom
Recept poskytnutý Ivan Jakovlev, šéfkuchár reštaurácie Družba.