gastronóm 11. januára 2017 K receptu
Popustite uzdu svojej fantázii a pridajte do svojej ryže niečo špeciálne. Vybrali sme farebné papriky, sušené paradajky a píniové oriešky, no tento zoznam si môžete ľubovoľne skrátiť alebo rozšíriť. A potom skončíte s nezvyčajnou prílohou alebo úplne nezávislým jedlom.
zložitosť: priemer Kalórie: 422,58 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina 25 minút Použité: 11,88 g/17,38 g/51,62Hlavný chodDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1,25 šálky dlhozrnnej ryže 2,5 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru 1 sladká zelená paprika 1 sladká červená paprika 10 zelenej cibule 5 sušených paradajok v oleji 3 polievkové lyžice. l. strúhaný parmezán 3 lyžice. l. píniové oriešky 2 lyžičky. zmes sušených byliniek (oregano, bazalka, rozmarín, majorán, tymian) 2 ČL. sušená petržlenová vňať 2 lyžice. l. olivový olej čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 180°C. Hlboký pekáč s pokrievkou vymastíme olivovým olejom. Papriku pozdĺžne rozrežte, zbavte semienok a nakrájajte na malé kocky. Zelenú cibuľu nakrájame na tenké kolieska, sušené paradajky na malé kúsky.
Krok 2
Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni, pridajte ryžu a varte do zhnednutia, asi 3 až 4 minúty. Pridajte sušené bylinky a petržlenovú vňať a varte ďalšiu 1 minútu. Do panvice vložte ryžu, sušené paradajky, papriku a zelenú cibuľku, dochuťte soľou a čiernym korením a premiešajte, aby sa spojili.
Krok 3
Do panvice, na ktorej sa pražila ryža, nalejeme trochu vývaru, zohrejeme a zalejeme ním ryžu.
Krok 4
Pridajte zvyšný vývar a znova premiešajte. Vložte ryžu do rúry a varte 50-60 minút. Vyberte panvicu z rúry a nechajte 10 minút. Medzitým si na suchej panvici opražíme píniové oriešky do zlatista. Do ryže pridáme nastrúhaný parmezán a premiešame. Preložíme na tanier a posypeme píniovými orieškami.