gastronóm 29. marca 2015 K receptu
Šalát z lososa, jabĺk, uhoriek a reďkoviek je viac ako len šalát. Je to taká zvodná a harmonická spoločnosť, ktorej sa len veľmi ťažko zbavujete. Chcem to jesť stále. Všetky vyššie uvedené zložky sa navzájom dobre znášajú a zdá sa, že k tomuto spojeniu nie je možné nič pridať. Ale nie! Rakytníkový dresing je náš skutočný tromf. Ak máte radi a chcete, skúste ho podávať s grilovanými krevetami alebo mušľami, kuracími prsiami alebo morčacím bielym mäsom.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 40 min Pridať. čas: 10 minVarenieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE120 g jemne nasoleného lososa alebo pstruha 1 zelené jablko, najlepšie Granny Smith alebo Simirenko 1 stredná uhorka 4 reďkovky 50 g smotanového syra 3 polievkové lyžice. l. hustá smotana 1 lyžička. smotanová chrenová soľ, čerstvo mleté čierne korenieNa tankovanie:1 šálka rakytníka 150 ml pomarančovej šťavy 1 citrón 1 polievková lyžica. l. olivový olej 1 lyžička. tekutý med Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vložte rakytník do hrnca, pridajte pomarančový džús a položte na stredný oheň. Zahrejte, ale nevarte, nechajte 10 minút. pod vekom. Potom precedíme cez sitko a vytlačíme dužinu. Precedenú šťavu vrátime na oheň a trochu podusíme, pridáme med, soľ a premiešame. Polejeme trochou citrónovej šťavy, aby zálievka mala sladkokyslú chuť. Ochlaďte a pridajte olivový olej.
Krok 2
Jablko nakrájame na pásiky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Nakrájajte aj uhorku a reďkovku. Zmiešajte jablko, reďkovku a uhorku v miske a pridajte 2-3 polievkové lyžice. l. rakytníkový dresing.
Krok 3
Smotanový syr vyšľaháme so smotanou a chrenom, soľou a korením. Rybu nakrájame na tenké plátky a poukladáme na tanier do kruhu. Do stredu položte šalát. Jedlo pokvapkáme zvyšným dresingom z rakytníka a chrenu alebo podávame bokom.