Oľga M 8. apríla 2015 K receptu
Chutný a ľahký šalát s krevetami, olivami a čerstvou zeleninou – ideálny na sviatočný stôl, pre nečakaných hostí, alebo len na rozmaznávanie vášho blízkeho vitamínmi. A teraz bude vynikajúcim doplnkom na pôstny stôl!
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 minBlenderPraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUKrevety (koktejlové alebo ošúpané) – 300 g Šalát (mám rukolu) – zväzok Uhorky – 2-3 stredné ks Paradajky – 3-4 ks. stredná veľkosť Olivy – malá hrsť Olivový olej – 3 polievkové lyžice. l. Horčičné fazule – 2 lyžice. l. Citrónová šťava – 2-3 lyžice. l. Cesnak – 2 strúčiky Morská soľ, čerstvo mleté korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky a paradajky umyte, nakrájajte na kocky (ak cherry paradajky, nakrájajte na polovice).
Krok 2
Listy rukoly umyjeme a osušíme.
Krok 3
Nakrájaný cesnak rýchlo orestujeme na malom množstve olivového oleja, pridáme krevety a korenie.
Krok 4
Pripravte si dresing. Za týmto účelom pridajte do olivového oleja citrónovú šťavu a horčicu, soľ a korenie. Všetko rozšľaháme v mixéri.
Krok 5
Na listy rukoly položte zeleninu, krevety, olivy. Pokvapkáme dresingom. Ihneď podávajte. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Aby bol dresing pikantnejší, môžete pridať cesnak, nasekať ho v mixéri a rozšľahať so zvyškom ingrediencií.