Šalát s krevetami a letnou zeleninou

Oľga M 8. apríla 2015 K receptu

Chutný a ľahký šalát s krevetami, olivami a čerstvou zeleninou – ideálny na sviatočný stôl, pre nečakaných hostí, alebo len na rozmaznávanie vášho blízkeho vitamínmi. A teraz bude vynikajúcim doplnkom na pôstny stôl!

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 minBlenderPraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUKrevety (koktejlové alebo ošúpané) – 300 g Šalát (mám rukolu) – zväzok Uhorky – 2-3 stredné ks Paradajky – 3-4 ks. stredná veľkosť Olivy – malá hrsť Olivový olej – 3 polievkové lyžice. l. Horčičné fazule – 2 lyžice. l. Citrónová šťava – 2-3 lyžice. l. Cesnak – 2 strúčiky Morská soľ, čerstvo mleté ​​korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky a paradajky umyte, nakrájajte na kocky (ak cherry paradajky, nakrájajte na polovice).

Krok 2

Listy rukoly umyjeme a osušíme.

Krok 3

Nakrájaný cesnak rýchlo orestujeme na malom množstve olivového oleja, pridáme krevety a korenie.

Krok 4

Pripravte si dresing. Za týmto účelom pridajte do olivového oleja citrónovú šťavu a horčicu, soľ a korenie. Všetko rozšľaháme v mixéri.

Krok 5

Na listy rukoly položte zeleninu, krevety, olivy. Pokvapkáme dresingom. Ihneď podávajte. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Aby bol dresing pikantnejší, môžete pridať cesnak, nasekať ho v mixéri a rozšľahať so zvyškom ingrediencií.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik