Slivkový lekvár so želatínou

Slivkový lekvár so želatínou

gastronóm 18. august 2015Slivkový lekvár so želatínou K receptu

Máloktoré ovocie dokáže vyrobiť taký úžasný slivkový lekvár, bohatý na vlákninu a pektín.

Na výrobu lekváru treba slivku odkôstkovať alebo odrezať dužinu z kôstky, ak je ťažké ju oddeliť. V tomto receptúre je množstvo cukru a tekutiny uvedené na kilogram čistej hmotnosti sliviek. Z jedného kilogramu sliviek sú 2 litre lekváru.

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 1 hodina 30 minútVarenieKonzervovanieRaňajkyVečeraPopoludňajšie občerstvenieDezertPrázdnePárty, bufetnarodeninyDovolenka detíPiknikINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg vykôstkovaných sliviek 600 g cukru 6 polievkových lyžíc. citrónová šťava 15 g želatína 1 lyžička. maslo Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Slivky nasekajte nadrobno a vložte do veľkého hrnca alebo misky na prípravu džemu.

Krok 2

Do sliviek nasypeme 300 g cukru, pridáme citrónovú šťavu a vareškou prudko premiešame. Nechajte hodinu pri izbovej teplote.

Krok 3

Želatínu namočíme do studenej vody.

Krok 4

Umiestnite hrniec na strednú teplotu a zohrievajte 3-4 minúty, pričom roztlačte ovocie drvičom na pyré alebo drevenou lyžicou.

Krok 5

Vmiešame zvyšný cukor, privedieme do varu a varíme za stáleho miešania a dusenia, kým teplota džemu nedosiahne 102 C (alebo kým kvapka džemu nedrží tvar na studenej podšálke).

Krok 6

Pridajte vyžmýkanú želatínu, miešajte, kým sa nerozpustí. Vmiešame maslo.

Krok 7

Vložte džem do horúcich, suchých pohárov a uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik