gastronóm 18. júla 2017 K receptu
Ak máte radi kombináciu sladkého a slaného, toto je recept pre vás. Tieto šišky sú skvelé na podávanie k pivu alebo vínu.
zložitosť: ľahko Porcie: 9 varenie: 40 minPečeniePekáreňVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 9 PORCIÍ440 g syrového lístkového cesta 12–14 mini mozzarellových guľôčok 2 žĺtky na vymastenieNa omáčku:400 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 1 stredná cibuľa 2 strúčiky cesnaku 2–3 polievkové lyžice. l. med 1 vetvička rozmarínu olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesto vopred úplne rozmrazte. Rúru predhrejeme na 200°C. Na omáčku ošúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame nadrobno.
Krok 2
V hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a cesnak, smažte za stáleho miešania 7 minút. Pridajte nasekané lístky rozmarínu, soľ a korenie, smažte 1 minútu.
Krok 3
Pridajte paradajky spolu so šťavou a medom, priveďte do varu a varte 10 minút. Ak chcete, omáčku rozmixujte na pyré ponorným mixérom a nechajte vychladnúť.
Krok 4
Na donuty nakrájajte cesto na 9-11 kusov. Do stredu každého položíme mini mozzarellu, okraje opatrne pritlačíme, aby syr nevytiekol.
Krok 5
Donuty poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme žĺtkom a vložíme do rúry na 15 – 20 minút. Podávame horúce s paradajkovo-medovou omáčkou.