gastronóm 13. júna 2018 K receptu
Ľahké občerstvenie vo všetkých ohľadoch, ale ako slávnostne to vyzerá! V tomto recepte je dôležité použiť výrazný syr eidam alebo čedar.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 minRúraPečenieVečeraVečeraObčerstveniePárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE600 g filet z tilapie 2 cukety alebo malé mladé cukety 500 g stredne veľkých zrelých paradajok 100 g slaného strúhaného syra, napríklad eidamu 1 ČL. suchá bazalka 3 lyžice. lyžice rastlinného olejasoľ, korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na koži paradajok urobte priečny rez, vložte ich do vriacej vody, odstráňte a odstráňte šupku. Paradajky nakrájajte na polovicu
Krok 2
Filet tilapie nakrájame na kúsky po 150 g. Nakrájajte cuketu pozdĺžne na veľmi tenké „jazýčky“.
Krok 3
Kúsky ryby osolíme, okoreníme a obalíme v plátkoch cukety.
Krok 4
Paradajky položte na podnos s vysokými stenami (ak sú paradajky veľké, prekrojte ich na polovicu). Na paradajky poukladáme kúsky ryby zabalené v plátkoch cukety tak, aby bol „šev“ dole. Rolky posypeme suchou bazalkou, soľou a korením. Nalejte rastlinný olej a posypte strúhaným syrom.
Krok 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 220C asi 15 minút.