Tilapia rolky s marinádou

gastronóm 13. júna 2018 K receptu

Ľahké občerstvenie vo všetkých ohľadoch, ale ako slávnostne to vyzerá! V tomto recepte je dôležité použiť výrazný syr eidam alebo čedar.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 minRúraPečenieVečeraVečeraObčerstveniePárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE600 g filet z tilapie 2 cukety alebo malé mladé cukety 500 g stredne veľkých zrelých paradajok 100 g slaného strúhaného syra, napríklad eidamu 1 ČL. suchá bazalka 3 lyžice. lyžice rastlinného olejasoľ, korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na koži paradajok urobte priečny rez, vložte ich do vriacej vody, odstráňte a odstráňte šupku. Paradajky nakrájajte na polovicu

Krok 2

Filet tilapie nakrájame na kúsky po 150 g. Nakrájajte cuketu pozdĺžne na veľmi tenké „jazýčky“.

Krok 3

Kúsky ryby osolíme, okoreníme a obalíme v plátkoch cukety.

Krok 4

Paradajky položte na podnos s vysokými stenami (ak sú paradajky veľké, prekrojte ich na polovicu). Na paradajky poukladáme kúsky ryby zabalené v plátkoch cukety tak, aby bol „šev“ dole. Rolky posypeme suchou bazalkou, soľou a korením. Nalejte rastlinný olej a posypte strúhaným syrom.

Krok 5

Pečieme v rúre vyhriatej na 220C asi 15 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik