Tuniakový šalát so zeleninou

Elena Nekrašová 22. apríla 2015 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 3 min Pridať. čas: 15 minŽiadna tepelná úpravaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoVeľká nocINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 vajce 1 uhorka 50 g cherry paradajky 1 pierko zelenej cibule 1 polievková lyžica. citrónová šťava 1 lyžička. Dijonská horčičná soľ drvené čierne korenie 1/2 ČL sezamových semienok 1/2 ČL hnedý cukor 2 lyžičky olivový olej 4 listy šalátu 80 gr. konzervovaný tuniak (suchý) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vajíčko povaríme v osolenej vode 4 minúty, potom ošúpeme a prekrojíme na polovice. Uhorku umyte, ošúpte, prekrojte pozdĺžne na polovicu a potom nakrájajte na polovičné kolieska. Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na polovice. Zelenú cibuľu umyte, osušte a nakrájajte na krúžky.

Krok 2

Na dresing zmiešame citrónovú šťavu, horčicu, cukor, sezamové semienka, olivový olej, 1 ČL. voda, soľ a korenie.

Krok 3

Šalátové listy umyjeme a natrháme na malé kúsky. Vložte do šalátovej misy spolu so zvyškom zeleniny. Navrch položte polovice vajec a kúsky tuniaka. Šalát pokvapkáme dresingom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik