gastronóm 25. februára 2015 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 15 minVarenieVečeraOmáčka, dresingPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ4 stredné uhorky štvrtiny malé červené chilli 2 šalotky 4 vetvičky koriandra 250 ml ryžového octu 2 polievkové lyžice. l. cukor o niečo menej ako 1 lyžička. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky nakrájajte pozdĺžne na štvrtiny a potom priečne na veľmi tenké plátky. Zmiešame s octom, cukrom a soľou. Dusíme na miernom ohni, kým sa cukor a soľ nerozpustia a omáčka nezhustne. Odstráňte z tepla a ochlaďte. Šalotku a chilli ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Jemne nakrájajte koriandr. Pridajte koriander, šalotku a čili do uhorkového pochutenia tesne pred podávaním, nie skôr.