Náčelníci 15. august 2017 K receptu
Vodný melón s foie gras a hermelínom je nezvyčajná a zároveň ideálna kombinácia chutí. Nádherné predjedlo na letný bufetový stôl s celým radom sezónnych produktov – čerešne, čerstvá mäta, paradajky a čučoriedky.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 minRúraPraženieObčerstvenieVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEvodný melón – 600 gescalope foie gras – 240 g hermelín – 160 g čerešne – 200 g domáceho chleba – 120 g lúpaných pistácií – 40 g cherry paradajok, červených a žltých – 120 g čučoriedok – 40 g mäty – 8 g žeruchy – 20 olivovo-balzamikových dressing – 40 ks morskej soli – 8 ks korenia – 8 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Z dužiny melónu vyrežeme trojuholníky. Zľahka ich opečte z oboch strán na horúcej suchej panvici.
Krok 2
Opečte fau gras z oboch strán a varte, kým nebude hotový buď v rúre alebo na panvici.
Krok 3
Chlieb opečieme z oboch strán a vysušíme v rúre.
Krok 4
Mätu nasekáme nadrobno, zmiešame s cherry paradajkami, soľou, korením a olivovo-balzamikovým dresingom.
Krok 5
Polovičky cherry paradajok a čerešní položte náhodne na tanier (odstráňte semienka). Potom pridajte vyprážaný vodný melón, zvlášť foie gras, kúsky syra Camembert a čučoriedky. Ozdobíme žeruchou.
MIMOchodom
Recept s láskavým dovolením Jeana-Luca Molla, šéfkuchára v Brasserie Most.