Elena Shashkina 30. apríla 2015 K receptu
Pikantné ryžové rezance s bravčovým mäsom, špenátom, šampiňónmi a kyslou uhorkou s omáčkou z červeného vína
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 minVareniePraženieDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoVeľká nocINGREDIENCIE NA 4 PORCIERyžové rezance – 200 g Bravčová buničina – 200 g Rastlinný olej – 2 polievkové lyžice. l. Šampiňóny – 150 g Špenát – 100 g Nakladané uhorky – 150 gNa omáčku:Červené víno – 3 ČL Soľ – 1/2 ČL kukuričného škrobu – 1 ČL cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte uhorky a šampiňóny.
Krok 2
Huby varte oddelene. Dusíme s 1 polievkovou lyžicou. l. olej, kým sa kvapalina neodparí.
Krok 3
Na zvyšnom oleji opražíme nadrobno nakrájané bravčové mäso.
Krok 4
Pridajte špenát, šampiňóny a uhorky.
Krok 5
Na omáčku rozrieďte škrob v 1 lyžičke vody, pridajte víno, soľ, cukor, premiešajte. Za stáleho miešania mäsa prilejeme omáčku a dusíme, kým nie je hotové. Uvarte rezance.
Krok 6
Pridáme rezance, mäso, posypeme čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Po uvarení treba rezance opláchnuť studenou vodou.