Ako vyrobiť roztopené figúrky na polievku, zemiaky a dezerty

Ako vyrobiť roztopené figúrky na polievku, zemiaky a dezerty

Ako vyrobiť roztopené figúrky na polievku, zemiaky a dezerty

Ksenia Voroncovová 24. marca 2024

Na sociálnych sieťach je nový kulinársky trend – gurmáni po celom svete vyrábajú figúrky z cereálií, masla a zmrzliny. Výsledkom sú rozkošné medvieďatá a káčatká, ktoré možno podávať ako prílohu, dekoráciu alebo dezert. Povedzme si to podrobnejšie.

Topiace sa postavyTopiace sa postavy

V skutočnosti môžu byť roztavené (alebo vôbec nie!) figúrky vyrobené z čohokoľvek, pokiaľ je to niečo, čo môže vyplniť formu a nerozpadnúť sa mimo nej. Lepkavé cereálie, maslo, zmrzlina sú len niektoré z možností, fantázii sa netreba obmedzovať. Jediným problémom tohto kulinárskeho žartu je nájsť formy (mimochodom, môžu to byť aj akékoľvek). Veríme, že sa nenachádzajú v každej kuchyni, no trhoviská určite pomôžu.

Recept na rozpúšťanie maslových figúrok

Ingrediencie

  • Maslo – 1 balenie
  • Zemiaky – 4 ks.
  • Paprika – 0,5 lyžičky.
  • Soľ podľa chuti

Ako variť

  1. Zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na polovicu; Rezne dochutíme soľou a paprikou.
  2. Rúru predhrejeme na 200°C. Zemiaky vložte do žiaruvzdornej nádoby a pečte 2025 minút do mäkka.
  3. Maslo necháme pri izbovej teplote trochu rozpustiť, preložíme na hlboký tanier a vyšľaháme mixérom. Pomocou lyžice a ramekinu pripravte pár maslových káčat.
  4. Zemiaky podávajte horúce spolu s maslovými kačičkami.

Recept na figúrky z ryže

Ingrediencie

  • Krátkozrnná ryža 1 pohár
  • Kurkuma 0,5 lyžičky.
  • Soľ ochutnať

Ako variť

  1. Varte ryžu, kým nebude hotová. Ako to urobiť správne, si môžete prečítať v tomto článku. Pridajte kurkumu a dôkladne premiešajte, kým ryža nebude rovnomerne žltá.
  2. Pomocou vykrajovačky pripravte ryžové káčatká. Podávajte ich ako prílohu k akémukoľvek horúcemu jedlu alebo hustej krémovej polievke.

Recept na roztápanie zmrzlinových figúrok

Ingrediencie

  • Zmrzlinový pohár – 500 g
  • Horká čokoláda – 100 g
  • Smotana 20% tuku – 300 ml
  • Práškový cukor – 2 lyžičky.

Ako variť

  1. Pripravte si čokoládovú polevu. Za týmto účelom rozlámte čokoládu na kúsky a vložte do hrnca spolu so smotanou. Jemne zahrievajte na miernom ohni, kým sa čokoláda neroztopí. Pridajte práškový cukor a premiešajte.
  2. Vložte zmrzlinu do hlbokej misky a pomocou lyžice ňou naplňte formičky. Urobte pár zmrzlinových medvedíkov.
  3. Na dno misky položte čokoládovú polevu. Na vrch položte zmrzlinovú figúrku. Podávajte tesne predtým, ako sa dezert roztopí.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #maslo #ryža #ako variť #trendy #zmrzlinaSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREZoradiť podľa obľúbenosti Už ste zaregistrovaný na gastronom.ru? Prihláste sa alebo zanechajte komentár ako hosť

Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik