Ako vyrobiť roztopené figúrky na polievku, zemiaky a dezerty
Ksenia Voroncovová 24. marca 2024
Na sociálnych sieťach je nový kulinársky trend – gurmáni po celom svete vyrábajú figúrky z cereálií, masla a zmrzliny. Výsledkom sú rozkošné medvieďatá a káčatká, ktoré možno podávať ako prílohu, dekoráciu alebo dezert. Povedzme si to podrobnejšie.
V skutočnosti môžu byť roztavené (alebo vôbec nie!) figúrky vyrobené z čohokoľvek, pokiaľ je to niečo, čo môže vyplniť formu a nerozpadnúť sa mimo nej. Lepkavé cereálie, maslo, zmrzlina sú len niektoré z možností, fantázii sa netreba obmedzovať. Jediným problémom tohto kulinárskeho žartu je nájsť formy (mimochodom, môžu to byť aj akékoľvek). Veríme, že sa nenachádzajú v každej kuchyni, no trhoviská určite pomôžu.
Recept na rozpúšťanie maslových figúrok
Ingrediencie
- Maslo – 1 balenie
- Zemiaky – 4 ks.
- Paprika – 0,5 lyžičky.
- Soľ podľa chuti
Ako variť
- Zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na polovicu; Rezne dochutíme soľou a paprikou.
- Rúru predhrejeme na 200°C. Zemiaky vložte do žiaruvzdornej nádoby a pečte 20–25 minút do mäkka.
- Maslo necháme pri izbovej teplote trochu rozpustiť, preložíme na hlboký tanier a vyšľaháme mixérom. Pomocou lyžice a ramekinu pripravte pár maslových káčat.
- Zemiaky podávajte horúce spolu s maslovými kačičkami.
Recept na figúrky z ryže
Ingrediencie
- Krátkozrnná ryža – 1 pohár
- Kurkuma – 0,5 lyžičky.
- Soľ – ochutnať
Ako variť
- Varte ryžu, kým nebude hotová. Ako to urobiť správne, si môžete prečítať v tomto článku. Pridajte kurkumu a dôkladne premiešajte, kým ryža nebude rovnomerne žltá.
- Pomocou vykrajovačky pripravte ryžové káčatká. Podávajte ich ako prílohu k akémukoľvek horúcemu jedlu alebo hustej krémovej polievke.
Recept na roztápanie zmrzlinových figúrok
Ingrediencie
- Zmrzlinový pohár – 500 g
- Horká čokoláda – 100 g
- Smotana 20% tuku – 300 ml
- Práškový cukor – 2 lyžičky.
Ako variť
- Pripravte si čokoládovú polevu. Za týmto účelom rozlámte čokoládu na kúsky a vložte do hrnca spolu so smotanou. Jemne zahrievajte na miernom ohni, kým sa čokoláda neroztopí. Pridajte práškový cukor a premiešajte.
- Vložte zmrzlinu do hlbokej misky a pomocou lyžice ňou naplňte formičky. Urobte pár zmrzlinových medvedíkov.
- Na dno misky položte čokoládovú polevu. Na vrch položte zmrzlinovú figúrku. Podávajte tesne predtým, ako sa dezert roztopí.
Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #maslo #ryža #ako variť #trendy #zmrzlinaSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREZoradiť podľa obľúbenosti Už ste zaregistrovaný na gastronom.ru? Prihláste sa alebo zanechajte komentár ako hosť
Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach