Baklažán Pucholia

Náčelníci 12. októbra 2017 K receptu

Puchholia je megrelianske jedlo, ktoré používa mladý syr s rovnakým názvom. Mamiya Jojua, šéfkuchár reštaurácie Kazbek, ponúka vlastnú verziu tohto jedla – baklažán zapečený s paradajkami a syrom puchholia.

zložitosť: ľahko Porcie: 4Gril/BBQRúraPraženieVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbaklažány – 360 g ružových paradajok – 320 g olivového oleja – 40 g syra puchholia – 240 g zŕn granátového jablka – 60 gsvanskej soli – 20 gNa omáčku Gebjalia:matsoni – 80 g 1 malý zväzok mäty Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Baklažány a paradajky nakrájame na kolieska.

Krok 2

Baklažán osolíme, necháme 10 minút, potom opečieme z oboch strán na grilovacej panvici.

Krok 3

Odstráňte semená z paradajok.

Krok 4

Syr nastrúhame.

Krok 5

Na okrúhlu liatinovú panvicu položíme vo vrstvách baklažán, paradajku, syr a opäť baklažán, paradajku, syr. Pečieme v rúre pri teplote 160 stupňov 10-15 minút. Omáčku polejeme po okrajoch hotového jedla a ozdobíme zrniečkami granátového jablka.

Krok 6

Matsoni zmiešame s nasekanou mätou. Hotové jedlo polejeme gebzhaliou a ozdobíme zrniečkami granátového jablka.

UŽITOČNÉ RADY

Syr Puchkholiya možno nahradiť syrom Suluguni alebo Adyghe

MIMOchodom

Recept poskytuje Mamiya Jojua, šéfkuchár reštaurácie Kazbek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik