Náčelníci 12. októbra 2017 K receptu
Puchholia je megrelianske jedlo, ktoré používa mladý syr s rovnakým názvom. Mamiya Jojua, šéfkuchár reštaurácie Kazbek, ponúka vlastnú verziu tohto jedla – baklažán zapečený s paradajkami a syrom puchholia.
zložitosť: ľahko Porcie: 4Gril/BBQRúraPraženieVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbaklažány – 360 g ružových paradajok – 320 g olivového oleja – 40 g syra puchholia – 240 g zŕn granátového jablka – 60 gsvanskej soli – 20 gNa omáčku Gebjalia:matsoni – 80 g 1 malý zväzok mäty Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažány a paradajky nakrájame na kolieska.
Krok 2
Baklažán osolíme, necháme 10 minút, potom opečieme z oboch strán na grilovacej panvici.
Krok 3
Odstráňte semená z paradajok.
Krok 4
Syr nastrúhame.
Krok 5
Na okrúhlu liatinovú panvicu položíme vo vrstvách baklažán, paradajku, syr a opäť baklažán, paradajku, syr. Pečieme v rúre pri teplote 160 stupňov 10-15 minút. Omáčku polejeme po okrajoch hotového jedla a ozdobíme zrniečkami granátového jablka.
Krok 6
Matsoni zmiešame s nasekanou mätou. Hotové jedlo polejeme gebzhaliou a ozdobíme zrniečkami granátového jablka.
UŽITOČNÉ RADY
Syr Puchkholiya možno nahradiť syrom Suluguni alebo Adyghe
MIMOchodom
Recept poskytuje Mamiya Jojua, šéfkuchár reštaurácie Kazbek.