Cestoviny s paradajkami a ricottou

gastronóm 14. apríla 2017 K receptu

Anna Filonova považuje tieto cestoviny za jedno zo svojich typických jedál, môžete nimi bez problémov nakŕmiť svoju rodinu.

zložitosť: ľahko Kalórie: 365,70 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 13,80 g/10,92 g/51,64Hlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g krátkych cestovín 350 g paradajok 250 g ricotty 50 g tvrdého kozieho syra 2 strúčiky cesnaku 2 vetvičky bazalky 1 polievková lyžica. l. olivový olej čerstvo mleté ​​čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cestoviny (mašličky alebo škrupiny) uvaríme podľa návodu na obale, vodu scedíme. Kým sa cestoviny varia, pripravte si omáčku. Cesnak ošúpeme a nasekáme čo najjemnejšie. Paradajky ošúpeme a nakrájame na kocky. Lístky bazalky umyjeme, osušíme a natrháme rukami na panvici, na ktorom opečieme cesnak. Pridajte nakrájané paradajky a bazalku, varte 2 minúty a miešajte. Pridajte ricottu, roztlačte, znížte oheň na minimum a ihneď pridajte uvarené cestoviny. Premiešame a ak je omáčka príliš hustá, pridáme 2-3 polievkové lyžice. l. horúcu vodu, v ktorej sa varili cestoviny. Pridajte soľ, korenie a miešajte všetko spolu ďalšie 2-3 minúty a vypnite oheň. Ihneď podávame posypané kozím syrom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik