gastronóm 14. apríla 2017 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 minHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE200 g cestovín 5 stredných paradajok 1 natvrdo uvarené vajce 1 strúčik cesnaku hrsť nasekaných vlašských orechov hrsť nasekaného parmezánu alebo syra grana hrsť olív 3-4 lístky bazalky 1 polievková lyžica. l. olivový olej soľ, korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na paradajkách urobte zárezy v tvare kríža, plody ovarte vriacou vodou a odstráňte šupku. Dužinu nakrájame na plátky, uvoľnenú tekutinu scedíme.
Krok 2
Cesnak ošúpeme, roztlačíme nožom a vložíme do hrnca s rozohriatym olejom. Po 30 sek. Odstráňte cesnak a pridajte paradajky a olivy do hrnca. Varte 4 minúty. Vlašské orechy zľahka rozdrvte paličkou a pridajte ich do omáčky spolu so syrom. Varte 2 minúty.
Krok 3
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme v cedníku, premiešame a pridáme do omáčky. Pridáme nasekané vajce a lístky bazalky. Premiešame a ihneď podávame.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Toto jednoduché a veľmi chutné jedlo pre nás pripravila Evgenia Leonova, známa kulinárska blogerka.