Čínsky kapustový šalát s chobotnicou

Lidia_vas 22. marca 2014 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 122,61 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 30 min Použité: 11,75 g/5,85 g/6,66ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEkalamáre – 200-300 gbeki kapusta – 300 g čerstvé uhorky – 2 ks paradajky – 2 ks olivový alebo rastlinný olej, citrónová šťava – 1-2 lyžičky petržlen alebo iné bylinky podľa želania RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Umyte telá chobotníc, odstráňte vnútornosti, odstráňte filmy a odstráňte chrupavkovú platňu. Vložíme na cca 1 minútu do vriacej osolenej vody, potom uhorky nakrájame na pásiky. Paradajky umyjeme, zbavíme dužiny a nakrájame na pásiky. Listy čínskej kapusty umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Kôpor pomelieme ručne, zmiešame kapustu, paradajky, uhorky, kalamáre a kôpor. Opatrne premiešame. Šalát jemne osoľte, pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte olivový olej a znova premiešajte, vložte do šalátovej misy, ozdobte petržlenovou vňaťou!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik