Frittata so špenátom, cherry paradajkami a dvoma syrmi

Natalya Andreeva 6. apríla 2017 K receptu

Vynikajúca verzia víkendových miešaných vajíčok ) Ideálne na raňajky

zložitosť: ľahko Kalórie: 365,88 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 30 min Pridať. čas: 10 min Použité: 26,49 g/26,86 g/2,28ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 3 PORCIEkuracie vajce 6 ks šampiňóny 150 g cherry paradajky 8 ks feta alebo syr 100 g parmezán 1 zväzok masla 1 polievková lyžica čerstvého tymiánu (vetvičky) 1 ks soľ 1 štipka i) Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Predhrejte rúru na 200°C. Maslo zohrejte na panvici vhodnej na vyprážanie. Nakrájané šampiňóny smažte na vysokej teplote do zlatista.

Krok 2

Do panvice pridáme cherry paradajky a za stáleho miešania ešte pár minút dusíme. Vajcia rozbijeme do misky a rozšľaháme vidličkou. Pridajte nadrobno nakrájaný tymián, soľ a korenie podľa chuti. Majte na pamäti, že samotný syr je slaný.

Krok 3

Znížte teplo na stredne vysoké. Pridajte špenát k hubám a paradajkám, premiešajte. Potom nalejte vajcia a dusíme pár minút. Okraje frittaty by mali byť mierne nastavené.

Krok 4

Fetu medzitým rozdrobíme rukami alebo nakrájame na malé kocky. Nastrúhajte parmezán. Posypte frittatu syrom a vložte panvicu do rúry na 8-10 minút, kým nie je nafúknutá a zlatohnedá. Podávajte horúce. Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik