Grilované špagety, mušle a cherry paradajky

Otto Müller 26. februára 2017 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1Hlavný chodINGREDIENCIE NA 1 PORCIUúdený úhor 50 hubový vývar 250 ml cherry paradajky 12 ks olivový olej soľ špagety 240 g strúčiky cesnaku 3 hrste nasekanej petržlenovej vňate čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Začnite zahrievaním širokého hrnca na vysokú teplotu. Po zohriatí pridajte mušle a 200 ml vody. Panvicu prikryjeme a dusíme 5 minút, alebo kým sa škrupiny neotvoria

Krok 2

Prepasírujte obsah panvice cez jemné sitko, pričom si nechajte vodu na varenie z mušlí, potom mušle vyberte z ulít

Krok 3

Na prípravu rybieho vývaru povarte úhora v rybacom vývare 30 minút a odložte si 50 g údeného úhora 250 ml rybieho vývaru

Krok 4

Ak chcete uvariť paradajky, blanšírujte ich vo vriacej vode na 10 sekúnd a potom 12 cherry paradajok schlaďte v ľadovej vode

Krok 5

Paradajky ošúpeme a rozpolíme, potom ich pokvapkáme trochou oleja a posypeme soľou. Položte na gril a varte na vysokej teplote, kým paradajky nie sú zľahka zuhoľnatené na jednej strane olivový olej kuchynská soľ

Krok 6

Paradajky sušte pri teplote 50 °C v sušičke 1 hodinu

Krok 7

Vo veľkom hrnci naplnenom osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny al dente 240 g špagiet

Krok 8

Medzitým v strednom hrnci poduste mletý cesnak 2 minúty, potom pridajte malú naberačku vody z mäkkýšov a rybí vývar 3 strúčiky cesnaku

Krok 9

Sceďte špagety a vložte ich do panvice s cesnakom a vývarom, ak je to potrebné, pridajte ďalší vývar, aby boli cestoviny vlhké.

Krok 10

Pri podávaní položte na tanier časť cestovín a ozdobte pečenými paradajkami, mušľami, čerstvo mletým korením a posypte nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou 1 hrsťou nasekanej petržlenovej vňate čerstvo mletého čierneho korenia

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik