Otto Müller 26. februára 2017 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1Hlavný chodINGREDIENCIE NA 1 PORCIUúdený úhor 50 hubový vývar 250 ml cherry paradajky 12 ks olivový olej soľ špagety 240 g strúčiky cesnaku 3 hrste nasekanej petržlenovej vňate čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Začnite zahrievaním širokého hrnca na vysokú teplotu. Po zohriatí pridajte mušle a 200 ml vody. Panvicu prikryjeme a dusíme 5 minút, alebo kým sa škrupiny neotvoria
Krok 2
Prepasírujte obsah panvice cez jemné sitko, pričom si nechajte vodu na varenie z mušlí, potom mušle vyberte z ulít
Krok 3
Na prípravu rybieho vývaru povarte úhora v rybacom vývare 30 minút a odložte si 50 g údeného úhora 250 ml rybieho vývaru
Krok 4
Ak chcete uvariť paradajky, blanšírujte ich vo vriacej vode na 10 sekúnd a potom 12 cherry paradajok schlaďte v ľadovej vode
Krok 5
Paradajky ošúpeme a rozpolíme, potom ich pokvapkáme trochou oleja a posypeme soľou. Položte na gril a varte na vysokej teplote, kým paradajky nie sú zľahka zuhoľnatené na jednej strane olivový olej kuchynská soľ
Krok 6
Paradajky sušte pri teplote 50 °C v sušičke 1 hodinu
Krok 7
Vo veľkom hrnci naplnenom osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny al dente 240 g špagiet
Krok 8
Medzitým v strednom hrnci poduste mletý cesnak 2 minúty, potom pridajte malú naberačku vody z mäkkýšov a rybí vývar 3 strúčiky cesnaku
Krok 9
Sceďte špagety a vložte ich do panvice s cesnakom a vývarom, ak je to potrebné, pridajte ďalší vývar, aby boli cestoviny vlhké.
Krok 10
Pri podávaní položte na tanier časť cestovín a ozdobte pečenými paradajkami, mušľami, čerstvo mletým korením a posypte nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou 1 hrsťou nasekanej petržlenovej vňate čerstvo mletého čierneho korenia