Gruzínska nakladaná kapusta

Gruzínska nakladaná kapusta

gastronóm 7. september 2015Gruzínska nakladaná kapusta K receptu

Gruzínska nakladaná kapusta je ideálnym predjedlom pre tých, ktorí majú radi jedlá s výraznou korenistou chuťou. A vyzerá to skvele na stole – každodenné alebo slávnostné. Na varenie sa snažte nájsť dobrú zeleninu (kapusta, mrkva, repa) – šťavnatá a chrumkavá: od toho priamo závisí kvalita občerstvenia. Pokiaľ ide o čili papričky, riaďte sa svojimi pocitmi. Ak máte radi pikantnejšie, použite veľký struk, prípadne aj so semienkami. Ak chcete, aby bola chuť nakladanej kapusty jemnejšia, použite polovicu.

zložitosť: priemer Kalórie: 29,74 kcal/porcia Porcie: 30 varenie: 24 hodín Použité: 0,89 g/0,05 g/6,21PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 30 PORCIÍpitná voda – 1 lcukor – 100 g hrubá soľ – 2 polievkové lyžice. l. korenie – 10 ks ocot 9 % – 1 ks stredne veľká repa – 1 ks cesnak – 1 hlava čili papr. 1 pod Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si marinádu na kapustu v gruzínskom štýle. Nalejte vodu do malého hrnca, pridajte soľ, cukor a korenie. Premiešame, privedieme do varu a varíme 2 minúty. Odstráňte z tepla a nalejte do octu.

Krok 2

Pripravte si všetku zeleninu. Z hlávky kapusty odstráňte vrchné listy. Nakrájajte ho na štvrtiny a odstráňte stopku. Nakrájajte listy kapusty na veľké prúžky alebo štvorce.

Krok 3

Cviklu a mrkvu dôkladne umyte a ošúpte. Nastrúhajte na hrubom strúhadle alebo nakrájajte na veľmi tenké pásiky. Hlavu cesnaku rozdelíme na strúčiky a ošúpeme. Jemne nakrájajte.

Krok 4

Chilli papričku umyjeme a prekrojíme na polovice. Odstráňte semená. Dužinu nasekáme nadrobno. Vo veľkej mise zmiešajte kapustu, repu, mrkvu, cesnak a čili. Preneste do trojlitrovej nádoby.

Krok 5

Zeleninu zalejeme marinádou. Nádobu uzavrite plastovým viečkom a nechajte deň pri izbovej teplote. Hotovú nakladanú kapustu skladujeme v chladničke.

UŽITOČNÉ RADY

Do gruzínskej nakladanej kapusty môžete zahrnúť aj sladkú papriku: pre určený objem zeleniny vezmite pár stredne veľkých mäsitých strukov.

MIMOchodom

Gruzínska nakladaná kapusta by sa nemala skladovať príliš dlho: je lepšie ju všetko zjesť do týždňa. Navyše príprava novej dávky občerstvenia zaberie veľmi málo času.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik