Hruškovo-slivkový lekvár

Hruškovo-slivkový lekvár

gastronóm 22. septembra 2015Hruškovo-slivkový lekvár K receptu

Slivkové recepty na zimu sú mimoriadne pestré a bez slivkového lekváru si ich ani nemožno predstaviť. Hrušky a slivky dozrievajú takmer súčasne a pri varení sladkých príprav sa výborne dopĺňajú. Overte si to v praxi.

zložitosť: ľahko Kalórie: 72,70 kcal/porcia Porcie: 66 varenie: 1 hodina Použité: 0,09 g/0,05 g/18,17VareniePopoludňajšie občerstvenieVečeraDezertPrázdneDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 66 PORCIÍNa 2 kg džemu500 g zrelých hrušiek 500 g zrelých sliviek 1100 g cukru 50 ml vody Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame nadrobno.

Krok 2

Slivky umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame nadrobno.

Krok 3

K slivkám pridajte 50 ml vody a priveďte do varu, potom na miernom ohni 5 minút povarte.

Krok 4

Pridajte hrušky k slivkám a zmes preložte do veľkého hrnca. Za stáleho miešania privedieme do prudkého varu.

Krok 5

Pridajte všetok cukor. Priveďte späť do varu a varte 1 minútu za stáleho miešania.

Krok 6

Odstráňte džem zo sporáka a zbavte peny. Miešajte 5 minút a džem pravidelne odstraňujte, aby mierne vychladol.

Krok 7

Vložte džem do suchých horúcich pohárov a zatvorte viečka.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik