Elena Ivanová 8. októbra 2017 K receptu
Táto hustá paradajková polievka s mletým mäsom bude skutočnou spásou v chladnom období. Miska tejto bohatej polievky môže nahradiť plnohodnotný obed. Na tanieri nielen krásne vyzerá, ale je aj veľmi chutný a výživný. Vyskúšajte, určite sa vám bude páčiť!
zložitosť: ľahko Kalórie: 357,72 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 25 min Pridať. čas: 15 min Použité: 12,63 g/23,87 g/23,76Vareniemaďarská kuchyňaVečeraPrvý chod: polievkaINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍmleté mäso 450 g vody 1200 ml paradajky vo vlastnej šťave 400 g paradajkový pretlak 70 jablko 1 ks cibuľa 1 ks zemiak 4 ks soľ podľa chuti cukor 1 lyžička kari 1 lyžička mletého zázvoru 1 lyžička cesnaku 3 strúčiky rastlinný olej 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mleté mäso smažte na suchej panvici, kým sa neuvarí.
Krok 2
Hotové mleté mäso preložíme na tanier.
Krok 3
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska.
Krok 4
Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky.
Krok 5
Kyslé jablko ošúpeme a nakrájame na pásiky.
Krok 6
Nalejte rastlinný olej do panvice, v ktorej sa vyprážalo mleté mäso. Pridajte cibuľu, cesnak a jablká. Pridajte kari a zázvor. Všetko dusíme do mäkka.
Krok 7
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
Krok 8
Paradajky zbavíme šupky a nakrájame nadrobno.
Krok 9
V hrnci zmiešajte vodu, paradajky so šťavou a paradajkový pretlak. Položte na oheň, priveďte do varu a varte niekoľko minút.
Krok 10
Potom vložte zemiaky do panvice, priveďte do varu a varte 7 minút.
Krok 11
Pridáme mleté mäso a necháme zmes prevrieť.
Krok 12
Nakoniec pridáme soľ, cukor a orestovanú jablkovo-zeleninovú zmes. Varte polievku, kým nebude hotová.
Krok 13
Polievku podávame horúcu s chlebom z čierneho sladu.
Krok 14
Dobrú chuť!