Jablkový dresing

Jablkový dresing

gastronóm 3. septembra 2015Jablkový dresing K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minRúraPečenieVečeraVečeraPrázdneOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 veľké zelené kyslé jablká polovica citróna 0,5 lyžičky. med 2-3 lyžice. l. akékoľvek orechové maslo štipka mletého koriandra štipka strúhaného muškátového orieška Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Jablká často napichajte a pečte v rúre predhriatej na 180°C 30 minút. Ochlaďte, ošúpte a odstráňte jadro. Dužinu nakrájajte na malé kúsky.

Krok 2

Šťavu z polovice stredného citróna zmiešame s medom, kým sa nerozpustí, pridáme orechové maslo, zalejeme jablká a posypeme štipkou mletého koriandra a štipkou strúhaného muškátového orieška. Ochutíme čerstvo mletým čiernym korením, premiešame, necháme 15 minút podusiť. Podávame so sleďovými rolkami a sleďovými a cviklovými šalátmi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik