Jablkový dresing
gastronóm 3. septembra 2015 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minRúraPečenieVečeraVečeraPrázdneOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 veľké zelené kyslé jablká polovica citróna 0,5 lyžičky. med 2-3 lyžice. l. akékoľvek orechové maslo štipka mletého koriandra štipka strúhaného muškátového orieška Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jablká často napichajte a pečte v rúre predhriatej na 180°C 30 minút. Ochlaďte, ošúpte a odstráňte jadro. Dužinu nakrájajte na malé kúsky.
Krok 2
Šťavu z polovice stredného citróna zmiešame s medom, kým sa nerozpustí, pridáme orechové maslo, zalejeme jablká a posypeme štipkou mletého koriandra a štipkou strúhaného muškátového orieška. Ochutíme čerstvo mletým čiernym korením, premiešame, necháme 15 minút podusiť. Podávame so sleďovými rolkami a sleďovými a cviklovými šalátmi.