Jednohubky pre tapas

gastronóm 22. októbra 2017 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 296,63 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 6,00 g/15,70 g/32,42španielska kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEveľké paradajky – 4 ks soľ – cibuľa podľa chuti – 2 ks maslo – 100 g kúsky bieleho chleba – 8 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Na paradajkách urobte rez v tvare kríža, ponorte ovocie na 30 sekúnd do vriacej vody, potom preneste do misky so studenou vodou a odstráňte šupku. Dužinu nasekáme nadrobno.

Krok 2

Zahrejte 1 polievkovú lyžičku v hrnci. l. maslo, smažte cibuľu, 6 minút. Pridajte paradajky a za občasného miešania varte na miernom ohni 10 minút. Zmes pretrieme cez sitko. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Krok 3

Chlieb nakrájajte na štvorce s rozmermi 3 x 3 cm. l. oleje, 1,5 min. na každej strane. Chlieb potrieme zvyšným maslom a potom paradajkovým pretlakom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik