Kebab v kvetináčoch s baklažánom

Elena Nekrašová 24. októbra 2017 K receptu

Neprestávam obdivovať tureckú kuchyňu, neprestáva ma udivovať svojimi úžasnými receptami, najmä receptami s baklažánmi. Je ich toľko, že ich nemôžete spočítať a všetky sú chutné! V Turecku sa verí, že každá žena v domácnosti by mala vedieť aspoň 50 spôsobov varenia baklažánov a ešte viac pre tých, ktorí sú zruční. Najčastejšie sa tento baklažánový kebab pripravuje s jahňacím alebo hovädzím mäsom, ale je vynikajúci aj s kuracím mäsom. Skúste to!

zložitosť: ťažké Porcie: 6 varenie: 20 min Pridať. čas: 50 minBlenderRúraKuchynský robotMlynček na mäsoPečenieTurecká kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍbaklažány, malé 3 ks sladká paprika 1 ks cibuľa 1 ks cesnak 0,5 zväzku mleté ​​mäso (veľká mriežka) 250 g rastlinný olej na vyprážanie soľ korenie paradajka na pečenie 1 ks ks mozzarella 6 ks vriaca voda 1,5 šálky paradajkový pretlak 2 polievkové lyžice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Baklažány umyjeme a prekrojíme priečne na polovice. Ak chcete, olúpte pokožku pruhom zebry. Ďalej opatrne nožom vyrežte stred, na bokoch a spodku nechajte trochu dužiny. Vložte baklažány do osolenej vody na 30 minút, potom ich opláchnite, osušte a smažte v rastlinnom oleji, kým nie sú do polovice uvarené.

Krok 2

Na plnku nakrájame nadrobno cibuľu a cesnak a orestujeme na malom množstve oleja do jemne zlatista. Potom pridajte papriku zbavenú semienok a nakrájanú nadrobno a pridajte mäso. Trochu podusíme a pridáme paradajky očistené a nakrájané nadrobno. Podľa chuti osolíme a okoreníme a dusíme, kým sa mäso a zelenina neuvaria, asi 10 minút. Pár minút pred dovarením pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Dusenú zeleninu zmiešame s mäsom. Chuť na soľ.

Krok 3

Na omáčku rozpustite paradajkový pretlak v horúcej vode. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Naplňte baklažány plnkou a na vrch položte podľa potreby plátok paradajky. Na paradajku môžete dať aj kúsok syra – mozzarellu alebo obyčajný tvrdý syr.

Krok 4

Vložte baklažány do zapekacej misy, zalejte omáčkou a vložte do rúry. Pečieme 15-20 minút pri 200 stupňoch.

Krok 5

Kebab podávajte teplý s prílohou podľa chuti alebo ako samostatné jedlo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik