Náčelníci 15. december 2017 K receptu
Klasický hummus v Libanone je vyrobený z cícerového pyré s prídavkom tahini (sezamovej) pasty, olivového oleja, cesnaku a citrónovej šťavy. Okrem tradičného libanonského hummusu pripravuje šéfkuchár reštaurácie 15/17 Bar&Grill viac ako päť rôznych variácií tohto občerstvenia – hummus so šošovicou, shakshukou, baklažánom, šampiňónmi, pikantnými krevetami a s chobotnicou opečenou na ohni, sekaným teľacím mäsom. A jedným z najobľúbenejších je hummus s kuracími srdiečkami.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 3 hodinyBlenderVareniePraženieMorenieArabská kuchyňaVýchodná kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 4 PORCIESukhoi cícer – 250 GTACHINA CESTOVINY – 200 glymon šťavy – 1/2 kuracie limonády – 400 grilovaných mletých paprík – 15 GPAPACH GAME – 15 gkopitsy – 15 gkardamon – 15 gpomidorov – 1. -tank – 15 gnarsharabivo – 15 gnarsharabivo čerstvé – 2 gsol podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cícer namočíme na 5-6 hodín do studenej vody. Potom scedíme, opäť pridáme vodu v pomere 1:2 a po uvarení varíme na miernom ohni do mäkka 2-3 hodiny. Scedíme v cedníku a odložíme si vodu na varenie.
Krok 2
Cícer pomelieme v mixéri. Pridajte trochu vody na varenie a znova rozdrvte – mali by ste mať konzistenciu hustej kyslej smotany. Pridajte soľ, citrónovú šťavu a tahini pastu.
Krok 3
Srdiečka pred varením marinujeme v zmesi nadrobno nakrájanej paradajky s mletou červenou paprikou, sladkou paprikou, kardamónom a škoricou. Nechajte pár hodín v chladničke.
Krok 4
Panvicu rozpálime veľmi vysoko a srdiečka opekáme 4-5 minút s pridaním nadrobno nakrájaného cesnaku a čili papričky. Odstavíme z ohňa, ochutíme nasekaným koriandrom, narsharabom a pridáme semiačka granátového jablka. Všetko premiešame a natrieme na hummus.
MIMOchodom
Recept poskytol Vladimir Bogozhavets, značkový šéfkuchár reštaurácie 15/17Bar&Grill.