gastronóm 19. októbra 2017 K receptu
Čím viac rôznych mäsových výrobkov do tohto šalátu dáte, tým bude chutnejší. Špeciálnu pikantnosť mu dodajú malé surové údené klobásky alebo saláma.
zložitosť: ľahko Kalórie: 280,10 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 25 min Použité: 9,83 g / 24,71 g / 3,96ŠalátDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ300 g údenín (varený jazyk, varené bravčové mäso, varené hovädzie mäso, šunka) 6 prepeličích vajec 3 nakladané uhorky 5 šampiňónov 6–8 cherry paradajok 1 sladká červená cibuľa 1 ČL. kapary 2 lyžice. l. jablčný ocot 4 lyžice. l. olivový olej 1 lyžička. horčica soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na dresing rozšľaháme v miske ocot, horčicu a olivový olej, pridáme soľ a korenie. Šampiňóny nakrájame na tenké plátky a zľahka pokvapkáme dresingom, necháme 10 minút odstáť.
Krok 2
Prepeličie vajcia dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a zapálime. Priveďte do varu a varte 3 minúty. Opláchnite studenou vodou, ochlaďte a ošúpte. Rozrežte na polovicu.
Krok 3
Udeniny nakrájajte na pásiky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Uhorky nakrájame nadrobno. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu.
Krok 4
Zmiešame údeniny, uhorky, cibuľu, šampiňóny a kapary, šalát zalejeme dresingom.
Krok 5
Šalát poukladáme na kôpku na tanier a ozdobíme prepeličím vajíčkom a cherry paradajkami.