Mleté mäso na knedle
gastronóm 1. septembra 2015 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 minŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 1 PORCIU300 g bravčového mäsa (šunka, pliecko, krkovička) 300 g hovädzej dužiny (krkovička, tenký okraj) 1 veľká cibuľa soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mäso nakrájame na tenké prúžky a potom na malé kocky. Všetko mäso položte na dosku a sekajte ho sekerou alebo dvoma nožmi, kým nebudete mať mleté mäso.
Krok 2
Jemne nakrájajte cibuľu alebo prejdite cez mlynček na mäso – to dodá mäsu ďalšiu šťavnatosť. K mletému mäsu pridáme cibuľu, soľ a korenie.
Krok 3
Ak mäso nie je veľmi mastné, nalejte do mletého mäsa 50–75 ml studenej vody a dobre premiešajte.