gastronóm 15. december 2013 K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 26,63 kcal/porcia Porcie: 5 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 0,96 g/0,13 g/5,58MoreniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍ2,5 kg malých chrumkavých uhoriek 1 hlava cesnaku 1 veľký zväzok kôpru 80 ml bieleho vínneho octu 2 polievkové lyžice. l. soľ 5 púčikov klinčekov 5 badián 2 polievkové lyžice. l. zmes nového korenia a čierneho korenia 2 ČL cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesnak opatrne ošúpeme bez toho, aby sme strúčiky nakrájali. Môžete ich len mierne rozdrviť, ale tak, aby ste ich nezničili. Uhorky namočte na 4 hodiny do studenej vody, potom osušte a vložte do sterilizovaných pohárov, pridajte kôpor a strúčiky cesnaku.
Krok 2
V hrnci zmiešame 1,2 litra studenej pitnej vody, soľ, cukor. Pridajte korenie a priveďte do varu. Varte, miešajte, kým sa soľ a cukor úplne nerozpustia. Nalejte marinádu na uhorky a rozdeľte korenie.
Krok 3
Otvorené poháre sterilizujte vo vodnom kúpeli, len mierne ich zakryte viečkami. Nalejte do octu (asi 1 polievková lyžica na liter nádoby), zviňte, otočte a nechajte vychladnúť. Uhorky budú hotové za 5 dní.