Natália Potapová 24. júla 2013 K receptu
Uhorky sa ukážu ako neporovnateľné: silné, chrumkavé, nie mokré, s ostrou, harmonickou chuťou. Predpokladom však je, že potrebujete čistú pramenitú vodu, ak je to možné. Ale nemusíte nič variť.
zložitosť: priemer Kalórie: 69,55 kcal/porcia Porcie: 15 varenie: 1 hodina Použité: 3,69 g/0,50 g/13,00ruská kuchyňaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 15 PORCIÍUhorky – 5 kg Chren (koreň a listy) – 200 g Cesnak – 1 hlavička 40 g čili korenie Listy čiernych ríbezlí Kvetenstvo kôpru Zrnká čierneho korenia – 30 g Bobkový list – 5 g Dubové listy Listy čerešní Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Všetky koreniny a koreniny dáme do čistých pripravených pohárov a olúpaný koreň chrenu nastrúhame na hrubom strúhadle. Zaváracie poháre sú pevne naplnené čistými uhorkami, navrstvené lístkami ríbezlí, chrenu a dubu. Pri prvom plnení sa soľanka pripraví v množstve 1 liter vody – 2 polievkové lyžice. l. soľ so šmýkačkou. Soľanka nevrie: soľ sa jednoducho zriedi v studenej pramenitej vode a poháre s uhorkami sa naplnia touto soľankou. Poháre sa prikryjú plastovými viečkami a nechajú sa kvasiť 5-7 dní pri teplote 18-20 stupňov. Po zakalení nálevu sa scedí, uhorky sa umyjú studenou pramenitou vodou, z pohárov sa vyberie všetka zeleň a zostane len chren a feferónky. Poháre sa naplnia čerstvou soľankou, ktorá sa pripravuje rýchlosťou 2 neúplné polievkové lyžice na 1 liter vody. l. soľ. Soľanka sa tiež pripravuje pomocou studenej pramenitej vody bez varu. Naplnené poháre sa prikryjú čistými plastovými viečkami a umiestnia sa do chladu (pivnica, chladnička) na uskladnenie. Takéto uhorky sa skladujú úžasne, bez plesní a peroxidácie. Chutia klasicky!