Nakladaný melón
gastronóm 7. september 2015 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 12 hMoreniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIU 800 g vodného melónu 800 ml vody 2-3 bobkové listy 3-6 hrášok z nového korenia 1,5 lyžice. soľ 1,5 lyžice. l. granulovaný cukor 2-3 lyžice. ocot 9% 50 g kôpru 2 stonky zeleru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vodný melón nakrájame na plátky. Oddeľte dužinu od kôr a nakrájajte na malé kúsky. Stopkový zeler nakrájame na kocky.
Krok 2
Na dno nádoby položte kôpor, potom vrstvu vodného melónu, vrstvu zeleru a opäť vrstvu vodného melónu.
Krok 3
Na soľanku zmiešajte v hrnci vodu, soľ, korenie, ocot, bobkový list a kryštálový cukor. Priveďte do varu, mierne vychladnite a nalejte do pohárov s vodným melónom. Vložte do chladničky a nechajte cez noc.