gastronóm 14. apríla 2017 K receptu
Penne je jedným z najobľúbenejších druhov cestovín. Malé perové trubičky je možné pripraviť s akýmkoľvek sprievodom. Vybrali sme zeleninu a mozzarellu.
zložitosť: ľahko Kalórie: 705,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 minVareniePraženieDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE450 g „perie“ cestovín (penne) sladká paprika – 1 ks 2 polievkové lyžice. l. olivový olej stredne veľká paradajka – 4 ks mozzarella – 200 g niekoľko lístkov bazalky soľ 100 g strúhaný parmezán Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Perie vsypeme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť, povaríme 10 minút. Vložte do cedníka, prikryte pokrievkou a odložte.
Krok 2
Umyte sladkú papriku, odstráňte jadro a stopku. Dužinu nakrájajte na pásiky, vložte do panvice, posypte polovicou olivového oleja, soľou a korením. Na strednom plameni podusíme do horúceho peria, premiešame a prikryjeme pokrievkou. Uchovávajte v teple až do podávania.
Krok 3
Paradajky umyte, obarte vriacou vodou, odstráňte šupku. Odstráňte semená. Dužinu nakrájajte na kúsky a vložte do misky. Pridajte mozzarellu nakrájanú na kúsky a jemne dochuťte soľou a čiernym korením. Listy bazalky umyte a osušte. Paradajky so syrom ochutíme zvyšným olivovým olejom, pridáme lístky bazalky a premiešame. Perie podávame teplé, s paradajkami a mozzarellou navrchu. Pri podávaní posypte strúhaným parmezánom.