Pikalili, pikantná zelenina na mäso

gastronóm 12. december 2013 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 4 varenie: 2 hodiny 30 minútPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g karfiolu 200 g uhoriek 200 g mrkvy 200 g veľmi malých šalotiek 2 hlávky cesnaku 200 g cukru 600 ml jablkového alebo bieleho vínneho octu rastlinný olej 3 polievkové lyžice. l. múka 2 lyžičky. semená koriandra 1 polievková lyžica. l. horčičné semienka 2 polievkové lyžice. l. horčičný prášok 1 lyžička. kurkuma 1 lyžička. zázvorový prášok hrubá morská soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rozdeľte kapustu na súkvetia, ošúpte mrkvu a nakrájajte na veľké, ale nie dlhé kocky. Nakrájajte uhorky na rovnaké kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme, ale nekrájame.

Krok 2

Zeleninu posypeme hrubozrnnou soľou, premiešame a necháme 1 hodinu odstáť.

Krok 3

Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejeme olej, pridáme koriander a horčičné semienka, smažíme 30 sekúnd. Pridajte všetky ostatné koreniny a múku, smažte, miešajte 30 sekúnd.

Krok 4

Za stáleho miešania postupne pridávame 100 ml vody, aby vznikla pasta. Potom bez zastavenia miešania postupne nalejte ocot a pridajte cukor. Varte, kým sa cukor nerozpustí.

Krok 5

Pripravenú zeleninu okrem uhoriek vložte do marinády a priveďte do varu. Varte približne 7 minút. Pridajte uhorky, priveďte do varu a odstráňte z tepla.

Krok 6

Vložte korenie do sterilizovaných pohárov, zatvorte a zaskrutkujte. Korenie bude hotové do dvoch dní.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik