Plnené paradajky Farebné trhy

Julia Smirnová 30. marca 2017 K receptu

Množstvo zeleniny – šťavnaté paradajky s farebnou náplňou.

zložitosť: priemer Porcie: 3 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 30 minRúraPečenieVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEveľké paradajky 6 ks baklažán a cuketa 1 ks sladká paprika 1 ks obilná zmes (nedrvená pšenica, šošovica, hrášok, cícer) 100 ks cibule 1 tymián 3 vetvičky olivový (rastlinný) olej 6 PL soľ, korenie, sójová omáčka Tabuľka váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky umyte a osušte. Odrežte vrcholy so stopkami ako čiapky. Pomocou čajovej lyžičky vyberte z paradajok časť dužiny. Vybranú dužinu nasekajte a odložte.

Krok 2

Vnútro paradajok osolíme a okoreníme.

Krok 3

Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Ak je zmrazené, potom mierne rozmrazte a tiež nakrájajte. Nakrájajte cibuľu a zľahka opečte, pridajte baklažán, o niečo neskôr cuketu, potom na kocky nakrájanú papriku a dužinu z paradajok. Osolíme, okoreníme, pridáme 3 vetvičky tymiánu a za občasného miešania prikryté varíme na miernom ohni do mäkka.

Krok 4

Cereálnu zmes nalejte do vriacej vody a varte 30 minút. Umiestnite na sito. Predhrejte rúru na 180 gr. C. Opraženú zeleninu (odstránime vetvičky tymiánu) zmiešame s uvarenou cereálnou zmesou. Bazalku nasekáme a vmiešame do zmesi. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.

Krok 5

Paradajky naplníme pripravenou zmesou, navrch poukladáme kúsky tofu (môžeme pokvapkať sójovou omáčkou), prikryjeme „viečkom“. Paradajky vložíme do zapekacej misy, pokvapkáme olejom a opekáme asi 30 minút. Dobrú chuť))

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

V zime je vhodné použiť mrazenú zeleninu.

UŽITOČNÉ RADY

Pohodlné vziať do práce na obed.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik