Julia Smirnová 30. marca 2017 K receptu
Množstvo zeleniny – šťavnaté paradajky s farebnou náplňou.
zložitosť: priemer Porcie: 3 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 30 minRúraPečenieVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEveľké paradajky 6 ks baklažán a cuketa 1 ks sladká paprika 1 ks obilná zmes (nedrvená pšenica, šošovica, hrášok, cícer) 100 ks cibule 1 tymián 3 vetvičky olivový (rastlinný) olej 6 PL soľ, korenie, sójová omáčka Tabuľka váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky umyte a osušte. Odrežte vrcholy so stopkami ako čiapky. Pomocou čajovej lyžičky vyberte z paradajok časť dužiny. Vybranú dužinu nasekajte a odložte.
Krok 2
Vnútro paradajok osolíme a okoreníme.
Krok 3
Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Ak je zmrazené, potom mierne rozmrazte a tiež nakrájajte. Nakrájajte cibuľu a zľahka opečte, pridajte baklažán, o niečo neskôr cuketu, potom na kocky nakrájanú papriku a dužinu z paradajok. Osolíme, okoreníme, pridáme 3 vetvičky tymiánu a za občasného miešania prikryté varíme na miernom ohni do mäkka.
Krok 4
Cereálnu zmes nalejte do vriacej vody a varte 30 minút. Umiestnite na sito. Predhrejte rúru na 180 gr. C. Opraženú zeleninu (odstránime vetvičky tymiánu) zmiešame s uvarenou cereálnou zmesou. Bazalku nasekáme a vmiešame do zmesi. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
Krok 5
Paradajky naplníme pripravenou zmesou, navrch poukladáme kúsky tofu (môžeme pokvapkať sójovou omáčkou), prikryjeme „viečkom“. Paradajky vložíme do zapekacej misy, pokvapkáme olejom a opekáme asi 30 minút. Dobrú chuť))
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
V zime je vhodné použiť mrazenú zeleninu.
UŽITOČNÉ RADY
Pohodlné vziať do práce na obed.