gastronóm 9. januára 2018 K receptu
Pôstny boršč v pomalom hrnci je skvelý spôsob, ako zabiť dve muchy jednou ranou: rešpektujte tradície a zaraďte prípravu tohto jedla do zrýchleného rytmu moderného života. Toto zariadenie nielen zníži vašu účasť na varení polievky na minimum, ale tiež urobí jedlo nezvyčajne bohaté a chutné. Pamätajte: v mnohých receptoch na prípravu chudého boršču sa dôrazne odporúča nechať hotovú polievku uvariť na horúcom, vypnutom sporáku 10-15 minút, aby sa chuť všetkých ingrediencií spojila do jedinej nádhernej kytice. Takže multivarka vám umožňuje dosiahnuť tento efekt bez akýchkoľvek ďalších manipulácií!
zložitosť: ľahko Kalórie: 121,15 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Použité: 5,26 g/0,59 g/24,79VareniePrvý chod: polievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍrepa – 2 ks paradajky – 1 ks cibuľa – 1 ks kapusta – 0,5 hlavy kapusta – cesnak – 4 strúčiky citrónová šťava – 1 polievková lyžica. l sušené slivky – 6-8 ks petržlen soľ – podľa chuti korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si pomalý hrniec a chudé ingrediencie na boršč.
Krok 2
Cviklu, mrkvu, zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpeme na boršč. Sušené slivky namočte na 20 minút do teplej vody. Bielu kapustu, cibuľu, mrkvu a repu nakrájame na prúžky, zemiaky na kocky, paradajky na malé kocky rozoberieme karfiol.
Krok 3
Zahrejte rastlinný olej na panvici multivark av režime „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160 ° C, smažte cibuľu, mrkvu a repu 10 minút. Pridajte cesnak, paradajky, zemiaky, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Miešajte a varte boršč v rovnakom režime 10 minút.
Krok 4
Zalejte 2 litrami vody a priveďte do varu. Pridajte karfiol a bielu kapustu, chudý boršč varte v rovnakom režime 10 minút.
Krok 5
Vložte sušené slivky do panvice a nechajte chudý boršč lúhovať 20 minút. Pred podávaním ozdobíme petržlenovou vňaťou.
UŽITOČNÉ RADY
Pôstny boršč v pomalom hrnci sa samozrejme zaobíde aj bez karfiolu. Pamätajte však, že jedlu to pridá body navyše: bude chutnejšie a zdravšie.
MIMOchodom
Pôstny boršč je možné pripraviť v pomalom hrnci pomocou režimu odloženého štartu. V tomto prípade budete musieť vopred naložiť všetky ingrediencie a pridať vodu. Farba boršču s najväčšou pravdepodobnosťou nebude taká bohatá, ale dostanete diétnu verziu jedla, pretože vyprážanie je v tomto prípade vylúčené