Ryby s kyslou smotanou, zeleninou a parmezánom

gastronóm 2. januára 2018 K receptu

Rýchle a chutné jedlo na týždennú večeru. Môžete podávať so zeleninou alebo zemiakovou kašou, alebo len urobiť väčšie porcie a prílohu vynechať.

zložitosť: priemer Kalórie: 303,44 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Použité: 37,44 g/15,33 g/4,36Hlavný chodINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 filé z bielej ryby, každé po 200 g (treska, halibut, merlúza) 4 polievkové lyžice. l. kyslá smotana 2 lyžice. l. strúhaný parmezán 1 veľká paradajka 5 vetvičiek kôpru 3 vetvičky zelenej cibuľky 1 malý strúčik cesnaku soľ, čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 190°C. Zelenú cibuľu nakrájajte na tenké krúžky a nechajte trochu na servírovanie. Jemne nakrájajte cesnak a kôpor. Paradajku položte na 2 minúty. do vriacej vody, potom opláchnite studenou vodou. Paradajku zbavíme šupky a nakrájame na malé kocky.

Krok 2

V malej miske zmiešame kyslú smotanu, cesnak a kôpor. Pridajte parmezán, paradajku a zelenú cibuľku. Pridajte trochu soli a korenia.

Krok 3

Rybu vložte do porciovaných foriem, dochuťte soľou a korením. Na vrch filé položte zmes kyslej smotany a vložte rybu do rúry. Pečieme 18-25 minút v závislosti od hrúbky kúskov. Hotovú rybu posypte zvyšnou zelenou cibuľkou a podávajte S touto omáčkou môžete vyskúšať pečenie rýb alebo kuracích guľôčok, bude to veľmi chutné.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik