Polezhaeva Anna-Sofia 1. marca 2017 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minVečeraVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIEryža 1 šálka paradajky 3 ks petržlenovej vňate 1 zväzok rastlinného oleja 3 lyžice zeleninového vývaru alebo vriacej vody 2 šálky soľ, korenie podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ryžu dáme do hrnca s rozpáleným olejom a zľahka opražíme
Krok 2
Pridáme nakrájané paradajky (použila som mrazené letné smotanové paradajky)
Krok 3
Spolu dusíme, kým sa paradajky neoddelia a úplne nezmiešajú s ryžou. Soľ a korenie podľa chuti
Krok 4
Zalejte dvoma šálkami zeleninového vývaru alebo horúcej vody. Varte prikryté na miernom ohni, kým sa ryža neuvarí (približne 20-30 minút v závislosti od odrody)
Krok 5
Pridajte jemne nasekanú petržlenovú vňať, premiešajte
Krok 6
Môže sa podávať