gastronóm 16. august 2013 K receptu
Skvelým začiatkom sviatočného obeda je ľahký šalát s kúskami údeného lososa. Venujte pozornosť zálievke z kyslej smotany a bazalky: veľmi dobre zvýrazní chuť všetkých ingrediencií.
zložitosť: ľahko Kalórie: 233,88 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 12,79 g/19,38 g/3,35ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE200 g filet z údeného lososa, koža na 2 stredne veľkých uhorkách zväzok zelenej bazalky 100 g rustikálnej kyslej smotany 100 g rukolová soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Údeného lososa nakrájame na tenké plátky. Pokúste sa rybu nakrájať čo najtenšie – rolky budú vyzerať úhľadnejšie.
Krok 2
Uhorky nakrájame na kolieska.
Krok 3
Vložte lístky bazalky do mixéra. Pridajte majonézu, soľ, korenie a dobre premiešajte.
Krok 4
Rukolu poukladáme na tanier. Pekne poukladajte uhorky a plátky údeného lososa. Prelejeme dresingom a necháme 5 minút pôsobiť.